Translate

Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

Peter Georgiev: “Χρυσά” Παιχνίδια (α' μέρος)

Όταν νικάς τον υπολογιστή, παίζεις απέναντι στον εαυτό σου. Όταν νικάς έναν άλλο αντίπαλο, νικάς αυτόν.”


   Ο Peter Georgiev γεννήθηκε στις 9 Ιουνίου του 1990, στη Βουλγαρία. Μερικά χρόνια αργότερα, αυτός και η οικογένεια του ταξίδεψαν στη Ρωσία και εγκαταστάθηκαν εκεί.

Το 2002, ήρθαν στην Ελλάδα κι έκτοτε μένουν εδώ. Έχει έναν μεγαλύτερο αδερφό. Μιλάει τρείς γλώσσες : ελληνικά, ρώσικα και αγγλικά.

Πέρασε στο τμήμα «Τεχνών Ήχου και Εικόνας» του Ιονίου Πανεπιστημίου, το 2009. Άφησε την σχολή του για να ακολουθήσει αυτό που αγαπάει περισσότερο…

   Παρ'όλο τον πιεσμένο χρόνο του, δέχτηκε να του πάρω συνέντευξη μια μέρα πριν φύγει για Γερμανία. Με υποδέχτηκε στο σπίτι του, με ένα ζεστό ρόφημα, και η συζήτηση ξεκίνησε....    



Νάνσυ Κοκκινάκη: Ανήκεις στην ομάδα «Copenhagen Wolves», σωστά;
Peter Georgiev : Ναι.
Νάνσυ: Με τι ασχολείται αυτή η ομάδα;
Peter: Παίζουμε «Leage of Legends» επαγγελματικά στο LCS,  το οποίο είναι ένα πρωτάθλημα της εταιρίας που έφτιαξε το παιχνίδι και πληρωνόμαστε κάθε μήνα ένα καλό ποσό.



Ν: Τέλεια! Από πότε είσαι μέλος της;
Ρ: Της συγκεκριμένης ομάδας, από αρχές καλοκαιριού 2013. Είχαμε μια προηγούμενη ομάδα, αλλά έσπασε και μετά φτιάξαμε αυτή. Προσπαθήσαμε και πήγε αρκετά καλά..και τότε μας πήραν οι “Copenhagen Wolves” και πήραμε όλα τα πρωταθλήματα από τότε.

Ν: Το “Copenhagen Wolves”, μου θυμίζει κάτι από Δανία, Κοπεγχάγη... Από πού προέρχεται;
Ρ: Ναι, η έδρα τους είναι στην Κοπεγχάγη και οι πρώην “Copenhagen Wolves” ήταν όλοι Δανοί. Αυτή την φορά δεν είναι κανένας Δανός στην ομάδα και αυτό είναι λίγο αστείο. Αλλά κάποιοι απ’ τους φαν τους, συνεχίζουν να μας υποστηρίζουν.

Ν: Πώς, ξαφνικά, κατέληξαν με διαφορετικών εθνοτήτων παίκτες; Πώς σας ανακάλυψαν;
Ρ : Μέσω του “youngbook” ενός απ’ τους παίκτες μας που είναι και ο αρχηγός της ομάδας. Έχει πολλές διασυνδέσεις και ξέρει όλους τους ιδιοκτήτες. Τους μίλησε και τους έπεισε να πάρουν εμάς γιατί δεν ανήκαμε σε κάποια ομάδα και είμαστε αρκετά δυνατοί.  Είμαστε δύο Έλληνες, ένας Ολλανδός, ένας Γερμανός και ένα Σουηδός.

Ν: Τι έχετε καταφέρει ως τώρα; Ποια είναι τα πρωταθλήματα που έχετε κερδίσει ή τα κύπελλα;
Ρ: Θα ξεκινήσω χρονολογικά… Στο “Dreamhack summer 2013”,πήραμε πρώτη θέση στη Σουηδία. Μετά, ήταν το “Ginfinity London 2013” στο Λονδίνο, πάλι πήραμε πρώτη θέση. Ύστερα, παίξαμε στην Τενερίφη(TLP Tenerife 2013), πήραμε δεύτερη θέση. Στο“Gamescom 2013”, πήραμε πρώτη θέση στη Γερμανία. Στο “Dreamhack Open 2013: Bucharest”, πήραμε δεύτερη θέση. Έπειτα, κάναμε κάποιες αλλαγές στην ομάδα γιατί κάποιοι έπρεπε να φύγουν, δεν μπορούσαν να συνεχίσουν να παίζουν μαζί μας γιατί είχαν καλύτερες προσφορές. Από εκεί και πέρα, κερδίσαμε το “ASUS ROG Tournament PGW 2013”πρωτάθλημα στη Γαλλία..

Ν: Εκεί βγήκατε πρώτοι; Γενικά πρωτιές ήταν αυτό και;
Ρ: Αυτό, το “Dreamhack”, το “Ginfinity”.. Αρκετές...Ένα απ’ τα μεγαλύτερα κατορθώματα μας είναι το “IEM Cologne Season VIII-Amateur Tournament” στην Κολωνία. Κι εκεί πρώτη θέση πήραμε… Και μετά, περάσαμε στο “LCS” (Leage of Legends Championship Series). Μάλλον, αυτό είναι το μεγαλύτερο απ’ όλα τα κατορθώματα μέχρι τώρα...

Ν: Τώρα θα παίξετε σ' αυτό;
Ρ: Έχουμε αρχίσει ήδη απ’ την προηγούμενη εβδομάδα, τώρα θα είναι η δεύτερη εβδομάδα… Αύριο πετάω για Γερμανία.

Ν: Περάσατε προκριματικούς για να μπείτε σ’ αυτό;
Ρ: Ε, ναι. Πρώτα, είχα πει ότι κερδίσαμε στο “Gamescom” και πήραμε δεύτερη θέση στην Ταρίφη. Αυτά τα δύο πρωταθλήματα, έδιναν θέση στο να μπορείς να παίξεις προκριματικά για “LCS”. Στην Ταρίφη δεν περάσαμε γιατί πήραμε δεύτερη θέση, στο “Gamescom” βγήκαμε πρώτοι και γι’αυτό περάσαμε στους προκριματικούς. Μετά παίξαμε με άλλες πέντε ομάδες σε ένα groupstage(πίστα με διάφορα γκρουπ-ομάδες). Παίξαμε όλοι μεταξύ μας. Βγήκαμε πρώτοι (5-0) και μετά, παίξαμε με την πιο αδύναμη LCS ομάδα για να πάρουμε την θέση της, τους “AMOIL”.

Ν:Πρόκειται για παγκόσμια πρωταθλήματα;
Ρ: Θα έλεγα πανευρωπαϊκό. Κάθε περιοχή έχει δικό της LCS και δικά του προκριματικά.

Ν: Ωραία, δεν πειράζει, θα πάμε σιγά σιγά για παγκόσμιο!! Μπορείς να βγάλεις ένα ικανοποιητικό εισόδημα απ’αυτά τα έπαθλα;
Ρ: Ναι, αλλά μόνο αν είσαι στην πρώτη ή δεύτερη θέση. Οι υπόλοιπες θέσεις, ίσα ίσα, καλύπτουν τα έξοδα του ταξιδιού. Αν έχεις βέβαια, μια εταιρία από πίσω όπως οι “Copenhagen Wolves”, εκείνοι πληρώνουν τα έξοδα του ταξιδιού και της διαμονής. Στις πρώτες θέσεις είναι μεγάλα τα έπαθλα(βραβεία). Το μεγαλύτερο ήταν το “Ginfinity” που ήταν 30.000 δολάρια για την ομάδα. Τα άλλα ήταν λιγότερο…

Ν: Μια χαρά.. Αφού εσείς τα πάτε καλά, σημαίνει ότι κάτι γίνεται..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου