Translate

Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014

Roma και πάλι Roma!! 6



  Ελάτε μαζί μου, στο "Κολοσσαίο" της Ρώμης... Εδώ, οι Ρωμαίοι αυτοκράτορες έδιναν 'Άρτους και Θεάματα' στο λαό. Κάτι, το οποίο συνεχίζεται μέχρι και σήμερα - ως στρατηγική προσέγγισης του λαού- με την διαφορά ότι δεν ταΐζουμε τα λιοντάρια με Χριστιανούς και δεν τους βάζουμε να παλεύουν με Μονομάχους. 

  Anyway, ο ιστορικός χώρος του Κολοσσαίου και η σημασία του δίνουν μια βαριά αίσθηση την ώρα που διασχίζεις τους διαδρόμους του. Ταυτόχρονα, σε κατακλύζει δέος γιατί πρόκειται για ένα τεράστιο σε μέγεθος μνημείο.



 Σε περίπτωση που ενδιαφερόσουν για ιδιωτική ξενάγηση, μπορούσες να νοικιάσεις ένα ειδικό ακουστικό, το οποίο σε ενημέρωνε, σε όποια γλώσσα ήθελες - με την προϋπόθεση να το επιστρέψεις στο τέλος.

  Αν παρατηρήσετε την εικόνα, θα διακρίνετε ποιο ήταν το πάνω μέρος της αρένας. Το σημείο αυτό, έχει γκρεμιστεί για την ασφαλέστερη εξερεύνηση των υπόγειων χώρων, όπου βρίσκονταν οι φυλακές των αιχμαλώτων.

   Μετά το Κολοσσαίο και την ιδιαίτερη αίσθηση που μας άφησε, η συγκάτοικος μου κι εγώ αποφασίσαμε να κάνουμε μια βόλτα στους δρόμους της πόλης.Κι εκεί, αρχίζουν τα ωραία...
 

   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου